Bæredygtighed

Der er ingen tvivl om at bæredygtighed er et kæmpe tema og jeg også forholdt mig til dette, ved fx. at bruge guldbelægning på messing, så holdbarheden på mine smykker er evig. Jeg sikrer mig at alle mine samarbejdspartnere behandler deres medarbejdere ordentligt og minimerer Co2 forbrug ved at samle mine varer i store, men få forsendelser.

 

Branding med hjertet

Kald mig bare tosset, men jeg laver forretning med hjertet. For mig betyder det at jeg arbejder sammen med mennesker der inspirerer mig og deler nogle af de samme værdier som mig. Selvom mit hovedformål naturligvis er at designe smukke smykker, ønsker jeg også at opbygge et univers hvor der er plads til alle og et sted der ikke findes kasser (udover dem jeg sender mine smykker i). Jeg elsker at lave samarbejde med andre ildsjæle, eksempelvis fotografer, malere m.v.

 

Kropsbillede og socialt ansvar

Jeg mener, at jeg som brand har et ansvar i forhold til børn og unges selvværd. Det betyder helt lavpraktisk at jeg ikke redigerer mine billeder på en måde hvor mine modeller fremstår “perfekte”. Jeg forsøger at bruge mennesker i alle afskygninger og tillader ikke at der retoucheres i billederne, så helt almindelige ting på kroppen som ar, hår, hudfolder og linjer fjernes. Vi prøver hele tiden at suppelere de almindelige billeder med billeder der overrasker, provokerer og skubber til ideen om at en model skal se ud på en bestemt måde. Vi er overbeviste om at menneskers dybde, erfaring og oplevelser kan ses på billederne.

Ambassadører

Som pendant til hele influencer kulturen, har jeg ambassadører som deler ideen om at tabuer skal tales ihjel og at kassetænkning er gammeldags. Mine ambassadører er udvalgt meget nøje fordi de repræsenterer et vigtigt emne som jeg ønsker at sætte fokus på. Nogle af dem vil I møde som modeller for kollektionerne, mens andre supplerer mine sociale medier med hverdagsbilleder. Jeg har et princip om ikke at betale mine ambassadører, men sammen sætter vi fokus på nogle vigtige emner. 

 

Støtte til TUBA

Jeg ønsker at sætte fokus på børn og unge der har det svært, fordi jeg selv har haft det rigtig svært og kun er hvor jeg er, fordi jeg fik hjælp. Jeg er opvokset i en familie med alkoholproblemer og har været rigtig meget alene som barn. Jeg har haft angst og PTSD siden jeg var 10 år og jeg var desværre voksen før jeg fik hjælp til at få sat ord på hvordan jeg havde det. Hjælpen kom fra organisationen TUBA, som tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Det tog mig lige præcis et års tid i TUBA før jeg forstod så meget om mig selv og min opvækst, at jeg kunne tage den seje kamp på egen hånd. 

Sundhedsstyrelsen har skønnet, at 122.000 børn mellem 0-18 år lever i familier med alkoholmisbrug. Studier viser, at unge, der har forældre med alkoholproblemer, har flere psykiske problemer som for eksempel ensomhed, lavt selvværd, nervøsitet og depression end unge, hvis forældre ikke har alkoholproblemer. Det værste ved at være vokset op i en familie med alkoholproblemer er den skam og ensomhed der følger med. For de fleste er mødet med TUBA en kæmpe forløsning, fordi du oplever at andre kan sætte ord på hvordan du har det. Der er ofte lange ventelister på forløb i TUBA og derfor vil jeg årligt donere en del af mit overskud til organisationen. 

 

Støtte til foreninger og lignende.

Jeg er altid åben for at donere smykker til et formål som kan skaffe penge til lignende organisationer – fx. lotterier eller auktioner. 

 

Donationer til børn og unge i udsatte familier

Hvert år fjerner jeg smykker fra mit varelager fordi de har en lille fejl i belægningen eller lignende. Jeg synes dog ikke det er særligt ansvarligt at smide smykkerne ud og derfor har jeg lavet min egen lille ønskebrønd hvor jeg opfordrer børn og unge i udsatte familie til at sende mig en mail hvis de eksempelvis står overfor en konfirmation eller lignende, hvor der ikke er råd til smykker. Det kunne også være en enlig forældre der er i en presset situation og ikke har råd til en gave til deres barn.

Jeg behandler alle ansøgninger personligt, fortroligt – og selvom jeg ikke kan hjælpe alle, så lover jeg at der kommer et svar.

 

Henvendelser angående ovenstående skal sendes til: karma@bylaesoe.com